Kuivakuppaus hieronta

kuppa_005.jpgKuppaus on ollut yksi tärkeimmistä hoitomuodoista n. 3000-vuoden ajan Kiinalaisessa lääketieteessä. Kuppaamisessa voidaan käyttää lasisia, muovisia tai keraamisia kuppeja. Kupit kiinnitetään iholle ns. akupisteille. Kuivakuppauksessa ei tehdä viiltoja, joten hoito on veretöntä.

Kuppeja voidaan pitää paikallaan akupisteissä tai liu’uttaa iholla kevyesti. Kuivakuppauksen voi myös yhdistää sulavasti hieronnan yhteyteen. Kuivakuppaushoidon jälkeen iho saattaa lievästi punoittaa ja pieniä mustelmiakin voi syntyä. Se ei kuitenkaan ole vaarallista ja mahdolliset punoitukset häviävät muutamassa päivässä.

Puhdistu kuona-aineista kuppauksessa

Kuppaus on ärsytyshoitoa, joka elvyttää aineenvaihdunnan ja rentouttaa kehoa.

Alipaineen aiheuttama imuvaikutus aktivoi veren ja imunesteen virtausta. Kuppaamalla saadaan kehon immuunipuolustus aktivoitumaan ja keho alkaa puhdistautua kuona-aineista. Aineenvaihdunnan elpyessä lihakset ja keho rentoutuvat ja kivut lievittyvät sekä useimmiten poistuvat kokonaan.

Kuivakuppaus vaikuttaa lihaskipuihin ja selluliittiin

Kuivakuppauksella hoidetaan tänä päivänä niska-, hartia- ja selkäseudun vaivoja ja lihaskipuja. Kehon tukoksia avaamalla saadaan keho voimaan tasapainoisemmin.

Hoidettaessa vatsan ja reisien kosmeettista selluliittia, kuppaushieronta kiihdyttää imunestekiertoa ja verenkiertoa tasoittaen ihoa. Kuivakuppaus vähentää nivelten jäykkyyttä sekä parantaa liikkuvuutta. Revähdyksiin ja turvotuksiin saadaan myös apua tehokkaan alipaineen avulla.

Vastustuskyky nousuun!

Kuivakuppaus nostaa myös elimistön vastustuskykyä. Ennen antibioottien aikakautta kuivakuppauksella hoidettiin menestyksekkäästi muun muassa erilaisia hengityselinten tulehdustiloja, kuten keuhkoputkentulehdusta, yskää, vilustumisia jne. Kuivakuppauksella nykyäänkin parantuminen nopeutuu ja toipilasaika lyhenee.

Käytetään mixhieronnassa myös

AJANVARAUKSEEN