Info / Vinkit


********************************

Jos nuha "iskee" niin kannattaa kokeilla pippurilaastari näin nenän päällä.(katso kuvassa) ..... Nuha loppuu tosi nopeasti. (pidin vähän aikaa ja en tiedä mitä tapahtui mutta nuha loppui)

Tuntuu tottakai aika hassulta mutta kannattaa kokeilla.

Om du får snuva lönar det sig att pröva pepparplåster såhär på näsan.(se på bilden)...... Snuvan slutar verkligen snabbt. (jag höll plåstret på en stund o vet inte vad hände men snuvan slutade)

Det känns förståss ganska tokigt men lönar sig att pröva.


********************************

Pieni vinkki jos kurkkukipu tai vilustunut olo.

Jos sivelet vähän Linnex kaulan alueelle ja rintaan niin tulet huomaamaan että kipu tai "kurkun karkea olo" rauhoittuu aika nopeasti.

********************************

Seuraavan kerran kun olet stressaantunut niin kokeile.....
Dr. Mark Sandomirsky suosittelee:

Shen Men piste on huomattu olevan tehokas piste lievittämään stressiä.
Monella ihmisellä on enemmän tai vähemmän stressiä tänä päivänä ja tämä acupiste on huomattu olevan tehokas lievittämään ja purkaamaan stressin.
Hiero hellästi Shen Men pistettä ja hengitä rauhallisesti samaan aikaan.
Kun hengität sisään katso vasemmalle ja kun hengität ulos katso oikealle. Tämä rauhoittaa nopeasti kehoasi.

Shen_men.png

********************************

********************************

HIERONTAOHJE PÄÄNSÄRKYJÄ VARTEN

Hieromalla kolmea videolla kuvattua kohtaa voit kyseisten akupunktiokanaviin liittyvien pisteiden ja heijastusalueiden avulla lievittää useimpia vahvoja, halvaannuttavia, räjähtäviä, yangisia päänsärkyjä.

Ensimmäinen alue sijaitsee ohimoilla, Tai Yang -piste, jota hierotaan taaksepäin suuntautuvalla ympyräisellä liikkeellä.

Sekä potilas että terapeutti hengittävät hitaasti ja rauhallisesti.

Terapeutti suuntaa ajatuksensa tyhjyyteen, rauhaan, hiljaisuuteen (pois räjähtävästä kivusta).

Hieronta on paras tehdä potilaan maatessa (videossa aluksi istuen, jotta hoito näkyisi paremmin).
Toiseksi lämmitämme potilaan kantapäät sykkivällä painannalla, kunnes ne ovat selvästi lämpimät.
Kolmanneksi hieromme kynnen kärjellä pikkuvarpaan ja nimettömän varpaan välistä aluetta (43 Sr), pienellä sykkivällä painalluksella.
Kiitos Juan José Sanzhes!

KatsoDolor de Cabezavideo

********************************

Uupumukselle, lihaskrampeille ja yleiselle väsymykselle voi löytyä yllättävä syy.

Magnesiumin puute voi aiheuttaa monenlaisia oireita kuten väsymystä ja kramppeja. Pahimmillaan se voi aiheuttaa muun muassa sydämen rytmihäiriöitä. (COLOURBOX)

Asiantuntijat kutsuvat magnesiumin puutetta "näkymättömäksi vajaukseksi". Magnesiumin puutostilaa on vaikea huomata, mutta se voi olla vaarallisempaa kuin luulitkaan.

Magnesium nimittäin vaikuttaa yli kolmeensataan biokemialliseen reaktioon ihmiskropassa. Se on osallisena sydämen lyömiseen, lihasten toimintaan ja hormonituotantoon.

Tutkimukset osoittavat, että esimerkiksi Yhdysvalloissa vain noin 25 prosenttia ihmisistä saa suosituksen mukaisen määrän magnesiumia päivittäin. Miehen tulisi saada päivässä 400-420 milligrammaa magnesiumia päivässä, naisten 310-320 milligrammaa.

Liian vähäinen magnesiumin saanti voi aiheuttaa muun muassa ruokahaluttomuutta, pahoinvointia ja väsymystä. Samat oireet ovat yhteydessä myös useaan muuhun terveyshuoleen, mikä tekee magnesiumin vajauksen havaitsemisesta hankalaa.

Jos puutostila jatkuu pitkään, tuloksena voi olla vakavampiakin ongelmia. Oireita voivat myöhemmässä vaiheessa olla lihaskrampit, raajojen puutuminen ja lihassupistukset. Pahimmillaan magnesiumin puutos voi aiheuttaa jopa kohtauksia, persoonallisuuden muutoksia ja sydämen rytmihäiriöitä.

Tarpeellisen määrän magnesiumia saa varsin helposti monipuolisesta ruokavaliosta, erityisesti kasviksista. Esimerkiksi pinaatti, pavut ja kurpitsansiemenet sisältävät runsaasti magnesiumia.

Ongelmaksi muodostuvat kuitenkin usein juomat ja ruoat, jotka estävät magnesiumin imeytymisen kehoon. Pahimpia "syyllisiä" ovat limsat, kofeiinijuomat, alkoholi ja sokeri.

Asiantuntijat eivät kuitenkaan suosittele varauksettomasti magnesiumlisäaineiden käyttöä. Kroppa ei pysty käsittelemään liikaa magnesiumia, vaan yliannostus voi olla jopa kohtalokas esimerkiksi diabetestä sairastaville.

Lähde: CNN.

(MARKKU SAARINEN)

********************************

Pieni vinkki

Kipuun, tulehdukseen ja turvotukseen
(ikivanha ohje pohjois-suomesta)

3rkl merisuolaa / 1 litr. vettä
Tee esim 3 litran annos (3 litr. vettä+9 rkl suolaa) käytä tasaisia mittoja
- kuumenna noin 1/2 l vettä kiehuvaksi
- lisää merisuola, älä keitä suolaa
- lisää vettä kraanasta, niin että liuoksen lämpötila on 20-22 astetta
- kostuta pyyyhe (purista ylimääräinen vesi pois) ja laita kipeän paikan päälle - pyyhkeen päälle laita muovi ja sen päälle vielä lämmin vaate
- hoida näin 1-3 kertaa pävä. 20-40 min ajan (jos kipu on kova niin voit hoitaa 10 min joka tunti ja vielä kylmähoito suoraan iholle)
- hoitoa voit jatkaa 2-3 pvän ajan
- pidä tauko ja jatka hoitoa jos on tarvetta
Kun teet liuoksen niin voit käyttää samaa liuosta niin kauan kun sitä on.
Säilytä huoneen lämmössä.